Ayva Dolması (Küp Etli)

16. yüzyıldan kalma bir Osmanlı yemeği olan Dökme Ayva, o dönemde pirinç, kıyma, çeşitli baharatlar ve pekmezle pişirilirken, günümüzde farklı şekillerde hazırlanmaktadır.

Ben de böyle hazırlamayı seviyorum, tatlı-ekşi, tuzlu, tüm baharatları içeren çok lezzetli, ayvanın tadı etle iyi gidiyor, farklı ama denemeye değer. Bu sırada pancar hiç renk vermiyordu, verse ayva pembe olurdu.

Dolma Ayva Tarifi için,

Eti yumuşayana kadar kaynatın.

Patates ve havuç 2-3 cm. Bütün olarak, patatesleri küpler halinde, havuçları dilimler halinde kesin.

Daha sonra bıçakla köşesini kesip yuvarlak şekil verin ve kenara alın.

Soğanı yemek için doğrayın ve pişen etlere ilave edin ve suyunu için.

Biraz yağ, tuz, sarımsak, patates ve havuç ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. onları Kurut.

1/2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte (yaklaşık 10-15 dk.)

Ortasını pişmiş etle doldurun.

Kalan eti ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin ve dereotu serperek servis yapın.

Quince’ın içindeki kap hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın