Ayva Reçeli – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ayvanın tam zamanı, uzun zamandır tarifimi güncellemek istiyordum, bugün bol şans 🙂

Ben ayva reçelini çok tatlı sevmeyenlerdenim, çoğu kişi 1 kg ayvaya 1,5 kg şeker koyuyor ama bu ölçülerde yapılan reçellerin tadı beni çok şaşırtıyor.

Bu yüzden az şekerli reçel pişiriyorum. Tabii ilk başta reçeli daha az şeker kullanarak yaptığım için sulu olur diye endişelendim ama sonuç korktuğum gibi olmadı. Gövdesi ve şekerliği ile bütün kış bize yetecek kadar reçelimiz oldu.

Ayvanın kıvamı çeşidine göre değişebilir ama unutmayın ki ayva reçeli soğudukça daha yapışkan hale gelir. Örneğin, yol kenarından kendi ellerimle topladığım küçük, sağlam çanak yaprakların ilk fotoğrafı. İkincisi ise marketten aldığım ayva ekmeği. Yani aynı miktar aynı boyuta sahip olsa bile kıvam ve renklerinde farklılıklar vardır.

Reçelin kıvamını videodaki gibi soğuk tabağa damlatarak anlayabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Ayva iyice yumuşadı ama reçel hala sulu ise yoğunluğa ulaşmadıysa paniğe kapılmayın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan aldığınız reçeli bir gece aynı tencerede dinlendirin sabah reçeliniz dilediğiniz gibi hazır olsun 🙂

Aşk…

Ayva Reçeli tarifi malzemeleri

    1,5 kg ayva 1 kg + 1 su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu 7-8 adet karanfil 4 su bardağı ayva suyu

Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak ayvaları yıkayın, soyun ve küp şeklinde doğrayın. Küp şeklinde doğradığınız ayvaları kararmaması için önceden hazırladığınız limonlu suya atın. Süzülmüş ayvaları geniş bir çelik tencereye alıp üzerine su ilave edin ve orta ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan ayvalara su dökmeden şeker, ayva çekirdeği ve karanfili ekleyin. Şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın ve koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin. Pişen reçeli soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kuru kavanozlara paylaştırın ve ağzını sıkıca kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın