10 dakika. Hazırlanma zamanı
1 içinde. 20 dakika. Pişirme süresi
Kolay ayva tatlısı tarifi arayanlar mutlaka denemeli. Kusursuz ve çok pratik bir tarif için hazırsanız işte tarifim.
İçerik Tablosu
Dersler
- 4 ayva
- 4 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı şeker
- 2 çubuk tarçın
- 8 – 10 karanfil
- 2 yemek kaşığı hibiskus (isteğe bağlı)
- Üzeri için fındık ve/veya krema
kolay ayva tatlısı tarifi
1. Yıkanmış ayva kabuklarını soyun. Tatlıyı pişireceğiniz tencerenin dibine kabuklarını soyduğunuz kabukları yerleştirin.
2. Ardından ayvayı ortadan ikiye kesin. Ortasındaki fasulye deliklerini temizleyin ve ayıkladığınız tohumları kaseye atın.
3. Tencereye karanfil ve ebegümeci ekleyin.
4. Ayvaları içleri yukarı bakacak şekilde tencereye koyun. Ayvanın üzerine eşit miktarda şeker ve su ekleyin.
5. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
6. Şeker kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tarçını tencereden çıkarın. Tatlıyı 1-1½ saat kısık ateşte pişirmeye devam edin.
7. Ayvaların piştikten sonra renklerinin aynı olması için tatlıdan şurubu alın ve ayvanın üzerine dökün.
8. Şekerin suyu koyulaşıp reçel kıvamına gelince tencerenin altını kapatın ve ocaktan alın.
9. Soğuyunca damak zevkinize göre ceviz ve kremayı ekleyin. Daha sonra üzerine tatlı şurubu serperek servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]