Ayva tatlısı tarifi, yapılışı, püf noktaları

10 dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 10 dakika. Pişirme süresi

Dolgun dokusu, enfes tadı ve kışkırtıcı rengiyle ayva severlerin favorisi olacak süper kolay bir ayva tarifine hazır mısınız? Ama önce “Ayva şekeri nasıl kızarır”, “Ayva şekeri pişirmek ne kadar sürer”, “Ayva şekerinin püf noktaları nelerdir” sorularına cevap verelim.

İpuçları

Ayva tohumları şekerin doku kazanmasına yardımcı olur.

Ayvaları soyduktan sonra kararmalarını önlemek için limonla ovun. Kullanana kadar suda bekletin.

Ayva şekerine kırmızı bir renk vermek için gıda boyası yerine vişne veya ebegümeci kullanabilirsiniz.

Ayva şekerine kırmızı renk katmak için taze vişne kullanabilirsiniz. Ya da tatlıya eklediğiniz su miktarını azaltıp, azalttığınız su kadar vişne suyu kullanabilirsiniz.

Kırmızı rengin tatlı boyunca eşit olması için pişirme sırasında 10-15 dakikada bir şerbetten çıkarıp ayvanın üzerine dökün.

Ayva, pişirilmesi kolay bir meyvedir. Bununla birlikte, ayva şekerinin koyulaşması için pişirilmesi 1 – 1 1/2 saat kadar sürebilir.

Ayva şekerini reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Ancak ayva ocaktan alıp soğumaya bıraktığınızda koyulaşmaya ve sertleşmeye devam edecektir. Tutarlılığı ayarlarken bunu aklınızda bulundurun.

Tatlınızı servis aşamasında dondurma, krema, krem ​​şanti, ceviz ve fıstık ile tatlandırabilirsiniz.

Fark yaratmak için uygulama aşamasında ayvanın temel boşluklarına eklemek için güzel bir bulamaç hazırlayabilirsiniz. Örneğin elma kabuğu rendesi, tarçın, toz şeker ve ceviz parçalarını tereyağında kavurarak kolay ve lezzetli bir bulamaç hazırlamak mümkün.

Ayva şekeri tarifi malzemeleri

  • 2 ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5-6 karanfil
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 yemek kaşığı hibiskus
  • Süslemek için krema ve ceviz

Ayva şekeri tarifi, nasıl yapılır?

1. Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip ortalarını çıkarın.

2. Ayva kabuklarını kaseye koyun. Tencereye karanfil, ayva çekirdeği, ebegümeci ve tarçın çubuklarını ekleyin.

3. Ayvaları, içleri yukarı bakacak şekilde kabukların üzerine yerleştirin.

4. Ayvanın üzerine pudra şekerini yayın.

5. Şeker suyu ekleyin ve 1-1½ saat pişirin.

6. Reçel kıvamında olan tatlıyı soğuyunca servis edeceğiniz yemeklerin üzerine alın.

7. Ayvaların içlerine kremayı, kremanın üzerine cevizleri ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın