medyauzmani.com

Şekersiz Çilek Reçeli – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar herkese sevgiler.

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi için önce çilekleri yıkayalım, derin bir kaba alıp iki dakika bekletelim ve suyunu süzelim. Yaprakları ve sapın yeşil kısmını kesip temizleyelim, suyunu süzelim.

Sonra büyük parçalara ayırdım. Tavaya alıp ocağa koyalım. Çileklerin suyu çıkınca ara ara karıştırarak pişirelim. Çilekler suyunu çekip kıvamı arttığında ve çilek parçaları küçüldüğünde ocaktan alın. Sıcakken chia tohumlarını ekleyip iyice karıştıralım. Reçeli 3-5 dakika bekletin ve ilk ısı başladığında bal ekleyin. Bal, reçel ile işaretlenip iyice karıştırıldığında, elimizde reçel var demektir. Balın kalitesinin kanserojene dönüşmemesi için sıcak reçele doğrudan bal eklemeyin, bu nedenle ilk ısı çıktığında eklemek çok önemlidir.

Arkadaşlar bu reçele geleneksel reçel gibi normal şeker eklemediğimiz için 250 gr çilekten 500 gr reçel almıyoruz. bunun yerine, biraz reçel alıyoruz.

Reçeli dolapta ve kapaklı bir kavanozda iki haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Bu reçeli yemek yerken aşırıya kaçmadan gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Umarım tarifi denersiniz ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın