Ayva Vanilyalı Jöle Puding – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Son zamanlarda kitaplarımın okunmasını beklerken fazla zaman kazanamıyorum. Bugün yağmur sayesinde ihmalimi bir fincan kahve ile telafi etmeye çalışacağım. Ayrıca günlük koşularım yeniden başlıyor, bu yüzden kendimi daha enerjik hissediyorum 🙂

Sanırım şeker konusunda aklımı kaçırıyorum 🙂 Farklı şeyler denemek, yeni kombinasyonlar yapmak mutfakta vakit geçirmeyi çok daha eğlenceli hale getiriyor.

Vanilyalı ayva jöleli pudingi kuplara yaptım, bireysel sunumlar lezzetli ve çok beğenildi. İlerleyen günlerde hem puding hem de jöle kıvamını hazırlayarak bisküvili bir tatlı yapmayı planlıyorum. Etimek tatlandırıcıya benzer bir şey güzel olur.

Bu ayva jölesi tarifimde ayva suyunu nasıl hazırlayabileceğinizi detaylı bir şekilde anlattım.

Not: Jöle istediğiniz rengi almazsa az miktarda sarı gıda boyası ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Aşk…

Ayva jölesi için:

Vanilyalı ayva jöleli puding tarifi için malzemeler

    3 su bardağı ayva suyu 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası, isteğe göre kürdan ucu kullanılarak Sarı gıda boyası

Vanilyalı pudingi hazırlamak için:

Vanilyalı ayva jöleli puding tarifi için malzemeler

    2 yumurta 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3/4 su bardağı toz şeker

Ayva vanilyalı jöleli puding tarifi nasıl yapılır?

Vanilyayı bıçakla ortadan ikiye kesin. Tohumların içini bıçakla sıyırın. Vanilya podunu yumurta sarısı, süt, şeker ve çekirdekleri ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eriyince 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. İstenilen yoğunluğa ulaşan şekeri ocaktan alın. Vanilya çubuğunun içini çıkarın, kaselere bölün ve soğumaya bırakın. Haşlanmış ayva suyunu süzün. Onları nasıl haşlayacağınıza dair detayları bu tarifte bulabilirsiniz. Ayva suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kuplara böldüğünüz pudinge ekleyin ve soğumaya bırakın. İyice donunca servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın