Babata Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Babata Kek Tarifi, Babata Kek Nasıl Yapılır?

Antalya yöresinden nefis bir hafif pasta yapıyoruz.

3 yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri oda sıcaklığında mikserle 3-4 dakika pürüzsüz olana kadar çırpın.

1 su bardağı tahine eksik parmak, 1 su bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı yoğurda eksik parmak ekleyin ve karıştırın.

1 su bardağı un, 1 su bardağı mısır unu, iki paket kabartma tozu, vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Borcam tepsiyi yağlayıp kek harcını döküyoruz.

Tepsiyi tezgaha vurup havasını alıyoruz

Üzerine susam serpin

Önceden ısıtılmış 180 C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Babata pastası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın