Badalan Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Badalan hapları hayatımıza gireli 4-5 sene oldu sanırım. Hatta zamanında pişirip fotoğrafını çekmiştim ama paylaşamadan kaynayıp gitti. Geçen hafta markete gittiğimde barbunya, kuru fasulye ve bamya aldım. Açıkçası, bir kısır döngüye giren günlük yemek rutinimiz için çok iyiydi. Eti ve kuru eti çok seven kızım sever diye düşünmüştüm ama o buralı değilmiş 🙂

Beyaz fasulyeyi piyasada genellikle beyaz fasulye, taze kuru fasulye ve taze ladin gibi isimler altında bulabilirsiniz. Daha önce çiğ pişirmeyi denedim ama pek beğenmedim. Yine en sevdiğim barbunya yöntemine geri döndüm ve önce padlan fasulyelerini haşladım.

Domatesler çok su bırakmıyorsa bir çay bardağından az su ekleyebilirsiniz. Lezzetli ve yoğun bir yemektir.

Aşk…

Badem tarifi malzemeleri

    1 kg taze kuru fasulye (500 gram fasulye) 2 adet kuru soğan 3 adet büyük boy domates 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz

Badalan tarifi nasıl yapılır?

1 kilo kuru fasulyeyi ayıklayıp 10-15 dakika haşlayın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün ve ocaktan alın. Soğanı ve 2 diş sarımsağı yemeklik doğrayın. Tavaya yağı alıp soğan ve sarımsağı iki dakika karıştırarak kavurun. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri soğanlara ekleyin, tuz ve şekeri ekleyip 1-2 kez karıştırın. Son olarak fasulyeleri ekleyin, karıştırın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte domates suyunu çekene kadar pişirin. Soğuk veya ılık olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın