medyauzmani.com

Badem gulaş tarifi – kanıtlanmış bir tarif

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Badem Güllaç’ın tarifi, klasik Güllaç tariflerini tercih edenlerin favorisi olacak. Bu tarif çok hafif ve doğrudur. Ramazan’ın vazgeçilmez tatlısı Güllacı’yı seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Ramazan ayında, marketlerde bolca güllaç olduğu zaman, biraz ekstra satın alın ve stoklayın. Dilediğiniz zaman stoktan çıkarın ve bu tarifle kolayca yapın. Kim deneyecekse eline sağlık.

Dersler

  • 1 paket biberiye
  • 10 bardak süt
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı gül suyu
  • 2 su bardağı kıyılmış badem

yukarı

  • Nar, çilek ve kiraz gibi meyveler
  • İri kıyılmış badem

kilit nokta

Beyazlatılmış çiğ bademleri kolayca soymak için 5 dakika sıcak suda bekletin.

Badem Gulaş Tarifi Yapımı

1. Süt ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın.

2. Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak şekeri tamamen eritin.

3. Şeker eriyince sütün sıcaklığını kontrol edin. 4-5 saniye yanmadan parmağınızı üzerinde tutabileceğiniz sıcaklığa gelince sütü ocaktan alın.

4. Ocaktan aldığınız sütün tamamını düz bir cam kaseye alın.

5. Süte gül suyu ekleyin ve karıştırın.

6. Paketteki yaprakları dikkatlice dört eşit parçaya bölün.

7. Tek tek kestiğiniz gulak yapraklarını süte batırın ve yumuşamasını bekleyin ve biraz kendi kendine bırakın.

8. Güllaç yapraklarını teker teker ıslatarak ayrı bir kaba alın, aşırı yumuşamamasına ve dağılmamasına dikkat edin.

9. Güllaç yapraklarını düzenleyerek oluşturduğunuz her kata 1-2 kaşık sütü dökün.

10. 8-10 kat Güllaç yaprağını yerleştirdikten sonra tekrar üzerlerine birkaç kaşık süt dökün.

11. Daha sonra badem parçalarını eşit şekilde ekleyin ve dağıtın.

12. Bademleri yerleştirdikten sonra kalan gulaş yapraklarını da aynı şekilde ıslatın ve dizin.

13. Tüm rosella yapraklarını yerleştirdikten sonra kalan sütü rosellanın üzerine dökün.

14. Nar taneleri ve çilek ve badem gibi meyvelerle süsleyin.

Badem gülü hazır, afiyet olsun.

Resimli Badem Güllaç Tarifi Yapılışı

Bir kevgir içinde soyulmuş badem
Klasik badem gulaş

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın