10 dak.
Hazırlama Süresi
E vitamini ve kalsiyum deposu badem sütü, süt intoleransı olan ya da vegan olanlar için nefis ve sağlıklı bir alternatif. Yorgunluk şikayeti olanlar, gebeler ve büyüme çağındaki çocuklar badem sütünün faydalarından yararlanabilir. Peki evde badem sütü nasıl yapılır diyorsanız sadece su, badem ve bir de blendera ihtiyacınız olduğunu belirtelim ve kolayca hazırlayacağınız badem sütünün yapılışına başlayalım.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ badem
- 3 su bardağı su
- Tarçın, vanilya, pekmez, bal (opsiyonel)
Badem Sütü Nasıl Yapılır?
1. Bir cam kavanoza koyduğunuz bademlerin üzerine 2 su bardağı su ekleyin ve 1 gece bekletin.
2. Gece suyun içinde beklettiğiniz bademleri, ertesi sabah içinde beklettiğiniz suyu ile birlikte blenderdan geçirin.
3. Blenderdan geçirdiğiniz bademlerin posasını temiz bir mutfak tülbenti ile süzün ve tülbenti sıkarak posalarda kalan sütü de güzelce süzdürün.
4. Bademlerin posasını tekrar blendara ekleyin ve 1 su bardağı daha su ekleyin ve tekrar blenderdan geçirin.
5. Önceden süzdüğünüz badem sütüne, tekrar blenderdan geçirdiğiniz posaların sütünü de süzerek ekleyin.
6. Arzunuza göre sade olarak ya da tarçın, pekmez, bal ya da vanilya ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
Blenderdan geçirdiğiniz bademlerin posalarını değerlendirmek için fırında 40 – 50 derecede kurutabilir, kek ve kurabiyeleriniz için kullanacağınız una karıştırabilirsiniz.
Badem sütü posasını değerlendirebileceğiniz diğer bir yöntem ise ezdiğiniz ya da rendelediğiniz beyaz peynir ile karıştırarak tüketmek.
Alerji sorunu olan kişiler badem sütünü tüketmeden önce doktolarına danışmalıdır.
Badem Sütü Nasıl Yapılır? Fotoğraflı Yapılışı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]