Merhaba sevgili arkadaşım,
Fındıkla yapılabilecek en güzel şeylerden birinin badem sütü olduğunu düşünüyorum. Laktoz ve glüten içermediği için son yıllarda birçok kişi süt yerine kullanmaya başlamıştır. Hatta süt alerjisi olan çocuklar için badem alerjisi yoksa sade olarak da içebilir, onlar için yapacağınız tatlı ve pastalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bu sütü tatlandırmak için pekmez de kullanabilirsiniz. Dilerseniz biraz kakao ekleyerek kendi kakaolu badem sütünüzü bile yapabilirsiniz.
Hazırladığınız badem sütünden arta kalan badem posasını ister doğrudan isterseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp fırında kurutarak kullanabilirsiniz.
Tariflerimi denediğinizde benimle instagram üzerinden paylaşabilirsiniz. Gönderdiğiniz fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk..
İçerik Tablosu
Badem sütü tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı çiğ badem 4 su bardağı su
Badem sütü tarifi nasıl yapılır?
Bademleri derin bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin ve 5-6 saat suda bekletin. Şişmiş bademleri süzün ve blender kasesine alın, üzerine 4 bardak su ekleyin ve bademlerin parçalanıp süt rengini alması için 2-3 dakika çalıştırın. Badem sütünü ince bir süzgeç veya tülbent yardımıyla süzün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]