Badem ve Fındık Sarma Somon ve Mantar Çorbası

Önce balık fileto 4 eşit parçaya bölünür, tuzlanır ve 5 dakika dinlendirilir, ardından yıkanır, yıkanır ve kurutulur.

Badem, fındık, susam ve karabiber bir karıştırıcıda karıştırılır. Somon filetolar bu karışımla kaplanır, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 175 derecede önceden ısıtılmış fırının ortasında üzeri kızarana kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.

Sos için: Mantarlar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır, soğanlar soyulur ve tereyağı ve yağ karışımında yaklaşık 5 dakika kavrulur, sirke ve su ilave edilerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. İsteğe göre tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin.

Pişmiş balığın yanına hazırladığımız sos ilave edilerek servise hazırlanır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın