Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatilimizin sonuna yaklaşırken Akyaka Çarşısı’nda karşımıza çıkan kayısı reçelini kayısı ile kaynatmaya karar verdik. Ölçüm için kesinlikle 1k ila 1k kullanıyorum. Bu kez tartısı olmayanlara kup ölçüsünü göstermek istedim. Topladığınız kayısı çekirdeklerini bir kapta ölçün, ardından aynı kapta şekeri ölçün.
İlk kez deneyecek olanlar ve kıvamından emin olmayanlar için en pratik yöntem porselen bir kaseye alıp ocağa koymadan önce kıvamını görmek.
Bu linkten ulaşabileceğiniz reçel yapmanın püf noktaları ile ilgili ayrı bir blog yazım var. Vişne reçeli tarifi arıyorsanız buraya tıklayın 🙂
Bolca ❤️ bırakmayı ve onu Instagram’da takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Badem ve kayısı aşkı ❤️ Badem ve kayısı reçeli tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı çiğ badem, 1 kilo kayısı, 1 kilo toz şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım limonun suyu
Badem ve kayısı aşkı ❤️ Badem ve kayısı reçeli nasıl yapılır?
1. Çiğ bademleri bir saat kaynar suda bekletin. Yumuşatılmış kabuğu çıkarın.
2. Kayısıları güzelce yıkayın ve suyunu süzmesi için süzgece alın.
3. Süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye bir kat kayısı, bir kat toz şeker ile tüm malzemeler bitene kadar doldurun.
4. Mümkünse gece boyunca en az 5-6 saat bekletin. Suyunu çeken kayısıları ocağa alın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
5. Kaynayınca tereyağını ekleyin ve karıştırın.
6. Bademleri ekledikten sonra 40-45 dakika kaynattım, reçel koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon sıkıp 5 dakika daha kaynatın.
7. Ilık reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]