medyauzmani.com

Bademli Frenk Üzümü Tavuklu Pilav Tarifi

Bademli Kuş üzümü Tavuklu Pilav Tarifi için öncelikle pirinci bir kaseye alıp tuzunu ekleyip sıcak su döküp bu şekilde bekletiyoruz.

Tavukları güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz. 1 adet patates, soğan, havucun kabuklarını soyun ve hepsini tencereye alın. 5 adet karanfil ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.” Tavuk eti iyi pişirilmelidir. Tavuk etini pişirdikten sonra tavuk etini bir kaseye alıp bıçakla ufak ufak kesiyoruz.

Bitkisel yağı bir tencereye koyun, kabuğunu soyun ve küpler halinde doğranmış soğanı alın. 1 parça şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Bu arada kabuğunu kolaylaştırmak için bademleri suya koyuyoruz.

2 su bardağı tavuk suyunu ayırıyoruz, 2,5 su bardağı su koyup bir kaba koyuyoruz. Kavrulan soğanların üzerine beklettiğimiz tavuk suyunu döküyoruz. Tuz ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyip pişmeye bırakın.

Bu sırada pirinci çok fazla çırpmadan temiz su çıkana kadar elimizle yıkıyoruz. Yıkanmış pirinci sıcak suya ekleyin ve orta ateşte pişmeye bırakın.

Kuş üzümlerini bir süzgeçe alıp yıkayıp suyunu çekmeye başlayan pirince ekliyoruz. Pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatıp yenibahar ve tavukları ilave ediyoruz.

Küçük bir tavaya çok az sıvı yağ koyup çam fıstıklarını kavurup pirinç ve yağına ilave ediyoruz.

Suda beklettiğimiz bademleri soyup çok az yağda tavada kızartıyoruz. Kavrulmuş bademleri yağ ile birlikte pilavın içine ekleyip pirinci karıştırıyoruz.

Tencereyi bir kağıt havluyla örtün ve kurumasını bekleyin

Bademli Frenk üzümü Tavuklu Pilav hazır

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın