Bademli ve kuru üzümlü pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Badem ve kuru üzümlü pilav nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk bademi, kuru üzüm, börek kursu, pilav, ramazan tarifleri, tereyağlı pilav, pilavlar

Çıkış tarihi: 10-17-2008

4 5 5 1

Bu pilavın resmine baktığımda hala bu hanım gibi burnumda lor kokusu alıyorum 🙂 Bu aralar kuru üzüm takıntım var düşünebilirsiniz ama inanın badem ve kuru üzüm pilava harika bir lezzet katıyor. pirinç pilavı…

Şunu söylemeden geçemeyeceğim 🙂 Uzun zamandır gitmek istediğim butik pastacılık kursu yarın 🙂 İzlenimlerimi ve kursu anlatmak için yarın akşamı beklemeniz gerekecek, hoşçakalın şimdilik herkese sevgiler…

Badem ve kuru üzümlü pilav tarifi için malzemeler

    2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağından az fileto badem 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı kaynar su Tuz (isteğe göre 1,5 et suyu)

Bademli ve kuru üzümlü pilav nasıl yapılır?

Pirinçler 3-4 su ile yıkanır, nişasta süzülür ve ılık su dolu bir tencerede 10-15 dakika pişirilir. Yer alır. Islatılan pirinçler son kez yıkanır ve iyice süzülür. Tavaya tereyağ konulup bademler eklenir ve kavrulur.Bademlerin rengi hafif pembeleşince içine pirinç ilave edilir ve pirinç tanecikli ve şeffaf hale gelinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Son olarak üzümleri ve et suyunu pirince ekleyin, bir iki kez karıştırın, kaynar su ekleyin ve pirinçler yüz yüze gelene kadar yüksek ateşte, ardından suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika. Ayakları dinlenecek.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın