Merhaba sevgili arkadaşım,
Pazar günü için nefis bir tarifim var. Badem kabuğu bu sefer şeklinden dolayı değil badem unu içerdiğinden 🙂
Bildiğiniz gibi badem unlu tatlılar yapmak normalden daha fazla dikkat dağıtıyor. Yoğurmayı seviyorsanız bu tatlı tam size göre 🙂
Bir diğer önemli nokta da iyi dinlenmektir. Tepsiyi iyice yağlayın ve şerbeti döktükten sonra tamamen dışarı çekerek en az 1-2 saat dinlenmesini bekleyin. Hareket ettirirseniz erimesine neden olabilir.
Badem unu ve sakızın aroması birbirine çok yakışıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
badem tatlısı tarifi malzemeleri
- 1 paket Pakmaya bulamaç hamuru Karıştırın 100 gr tereyağı 3 su bardağı un 1 su bardağı badem unu 1 su bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 1 yumurtanın üzerine sürün
Bir içki için:
- 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu
Badem tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Unu bir karıştırma kabına alıp badem unu, sakızlı hamur, toz şeker, bir adet yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp güzelce yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısını sürün. 185 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Pişen tatlıları fırından çıkarın, soğuyan şerbeti üzerine dökün 1-2 dakika şerbeti çekene kadar dinlendirin. En az 1-2 saat dinlendirip şekerler iyice çekince servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]