Bahar Çorbası


Plato çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı sıcak su
  • tuz

sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • sekiz
  • acı biber

Yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Pirinci yıkayın, suyunu süzün ve bir tencereye aktarın. Sıcak suyu ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Çorbayı tatlandırmak için süt, un ve yumurtaları geniş bir kapta karıştırın.
  3. Kaynayan pirinç suyundan iki kepçe alın ve yavaş yavaş baharat kabına ekleyin.
  4. Bu sefer pilavın yavaş yavaş kaynatıldığı su ile karıştırdığımız baharatları aynı şekilde ekleyip bir yandan karıştırıyoruz.
  5. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuzu ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
  6. Sos için tereyağı, nane ve acı biberi bir tencerede ısıtın.
  7. Servis ederken çorbaya ekleyebiliriz. Afiyet olsun.

Resimli yayla çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • plato
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Et çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın