Bahar Çorbası

Plato çorbası tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 7-8 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı sebze baharatı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tuz şeker
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Başlangıç ​​olarak orta boy bir tencerede bir yumurtayı iki su bardağı yoğurdun içine kırıyoruz, un ve baharatları ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz, üzerine 7 8 su bardağı su koyup güzelce karıştırıyoruz.
  2. Dağılmaması için sürekli karıştırıyoruz ve kaynayınca baharatları ve tuzu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
  3. Tereyağını kızartıp üzerine döküyoruz, isterseniz yeşil soğan ve bir dilim kızarmış ekmek de ekleyebilirsiniz.

yayla çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • plato
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kış çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın