Baharatlı Kabak Çiçeği Tarifi

Tatlı Kabak Çiçeği Tarifi için öncelikle kabak çiçeklerini dikkatlice yıkayalım, çiçeğin ortasındaki poleni dikkatlice kıralım, ezerken çiçeği ezmemeye dikkat edelim, suyunun süzülmesi için bir kenara koyalım.

Şimdi iç harcını hazırlayalım; Pirinci yıkayıp suda bekletelim. Soğanları, biberleri ve domatesleri çok iyi doğrayın. Kabak çiçekleri çok kırılgan olduğu için keskin aletler pişirme sırasında çiçekleri kırabilir, bu nedenle budama çok önemlidir. İç çamuru için yaprakları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.

Doğranmış tüm malzemeleri geniş bir kaba koyun, pirinci süzün ve ekleyin. Son olarak zeytinyağı, salça, tuz ve baharatları ekleyip hepsini güzelce karıştırın.

Kabak çiçeklerinin içini dikkatlice yarıya kadar çamurla dolduralım. Kanatları üst üste katlayarak çiçeğin uçlarını kapatalım.

Büyük bir tencereye doldurduğumuz çiçekleri birbirine değecek şekilde tek sıra halinde yerleştirelim. Kabak çiçeklerini yaprak ucu veya alt kısmı ezileceği için üst üste koymamaya dikkat edin, bu nedenle mümkün olduğunca pürüzsüz bir saksı kullanın.

Üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve su ekleyin. Kapların üzerine küçük bir kase tuz koyalım ki çiçekler açmasın ve kaplar suyun üzerinde yüzmesin.

Tencereyi ocağa alalım, orta ateşte açıp kaynatalım, su kaynamaya başlasın, tencereyi ocağın alt kısmına alıp ateşin altına alalım. en düşük ayar.

Küçük bir kasede nane ve limonu birleştirelim ve sosu kaşık yardımıyla üzerlerine dökelim. 5 dakika kadar ocağın üzerine koyalım, altını kapatalım, malzemeler ısınana kadar dinlendirelim.

Doldurulmuş hayvanları dilediğiniz gibi sıcak veya donmuş olarak servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere bol şans, umarım tarifimi denersiniz ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın