Geçen hafta mısır tanelerinin piyasadaki fiyatının 30 kuruş olduğunu görünce büyük bir miktar alıp buzdolabına attım. Çorba, unlu mamüller, mezeler, pasta derken bir sürü mısır tarifi yaptım.
Fırında mısır kavrulmuş mısıra benzer, biraz serttir. En güzel yanı ise tereyağınızı anında emmesi.
Bu tarifi mısırı haşlayarak da deneyebilirsiniz ama tereyağını çekeceğini sanmıyorum.
Ilık veya aromatik tereyağını et yemeklerinin yanında veya kahvaltılık olarak servis edebilirsiniz. Normalde hazırlanışları aynı ama ilerleyen günlerde sizlerle farklı bir tarif paylaşacağım.
Büyük aşk …
İçerik Tablosu
Baharatlı Tereyağı Tarifi Malzemeler Taze Fırında Mısır
- 3 taze, soyulmamış mısır
Baharatlı tereyağı ve taze pişmiş mısır tarifinin işlenen modları
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soyulmamış mısırı fırın rafına yerleştirin. 45 dakika pişirdiğiniz mısırın kabuklarını soyun, püsküllerini çıkarın ve tereyağ ile servis edin.
Sıcak Tereyağı Malzemeler:
- 100 gr tereyağı 1 diş sarımsak 1 tutam ince kıyılmış fesleğen 4-5 damla limon suyu Tuz Karabiber Kırmızı pul biber
Baharatlı tereyağı ve taze pişmiş mısır tarifinin işlenen modları
Soğuk tereyağını bir kaba alın. Ezilmiş sarımsak, limon suyu, doğranmış fesleğen ve yenibaharı ekleyip parmaklarınızla yoğurun. Yumuşatılmış tereyağını plastik örtü ile örtün ve soğutun. Kullanacağınız zaman buzdolabından çıkarıp yemeklerinizin yanında servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]