Baklava Böreği’nden Çıtır Börek – En Sevdiğim Yemek

El yapımı lezzetli baklava yufkaları yapmak için margarini veya tereyağını eritin ve bir kaseye koyun.

1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ekleyin.

1 yemek kaşığı un ekleyin ve hamur sosunu hazırlamak için iyice karıştırın.

1 adet baklava yufkasını bir tabağa alıp hazırlanan sosu fırça yardımıyla üzerine sürüyoruz.

Üzerine sosu koyduğumuz 1 yufkanın üzerine 2 yufka koyuyoruz. Hazırladığımız sosu da koyuyoruz.

3. Hamuru yerleştirin ve sosu tekrar fırça yardımıyla sürün.

Beyaz peyniri hamurun kısa kenarına yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.

Kalan yufkayla da aynı işlemi yapıyoruz.

Kekimizi yaparken yufkayı üçe bölüp diğer yufkanın üzerini kurumaması için bir havluyla örtüyoruz.

Kalan sosu keklerin üzerine dökün, 1-1.5 saat bekletin.

İyice soslanan böreği bekleyip önceden ısıtılmış 220 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Ellerin enfes tadıyla baklava yufkası servise hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın