Balık sevmeyenlere, çocuklarına balık yedirmek isteyenlere hamburger bahanesiyle seslenmek ☺️ Normalde balık sevmem, devekuşu gibi çok mutlu yedim 💯💯
Balık Burger tarifi için önce ton balığı açılır ve yağının süzülmesi için süzülür.
Patatesler soyulur, üzerine su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Patatesler haşlanınca biber, soğan ve maydanoz ayrı ayrı ince ince kıyılınca rondoda değil mutfak tahtasında yapın.
Tavadan yağ alınır, fazla olmayacak şekilde biber ve soğanlar yıkanır.
Biber yumuşayınca maydanozu ekleyin ve kapağı kapalı olarak iki dakika pişirin.
Haşlanan patatesler sıcakken dökülüp çatalla ezilir, kavurduğumuz sebzeler ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra balık filetosu galeta ununa ilave edilerek son kez karıştırılır.
Elimizi hafif ıslatarak yaptığımız kavanozun kapağına buzdolabı poşeti yerleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz, bu ölçülerden 16 adet köfte çıkıyor.
175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu şekilde servis edilir veya hamburger yapılır.
Hamburger yaparsanız ekmeğin üzerine mayonez serpilir, üzerine marul veya atom yeşillikleri konur, üzerine balık burger ve turşular konur ve servis edilir.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]