Evde balık ekmeği yapmak çok kolay, dışarıda yediklerinizden çok daha lezzetli ve çok daha ucuz.
Yarım kilo hamsi balığından dört balık köftesi çıkıyor.
Dilediğiniz balıkla yapabilirsiniz.
İlk olarak mor lahanayı ince ince doğrayın, yarım su bardağı sirke ve bir çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice ovalayın.
Buzdolabına koyduk. Temizlenmiş olarak satın aldığınız hamsi balığının kılçıklarını balığın başından tutarak kuyruğuna doğru düz dilimleyerek kolayca çıkarın.
Su berraklaşana kadar bol su ile iyice durulayın. Düz bir tabağa koyduğumuz mısır ununun üzerine tuzu dökün ve karıştırın.
İki balığın içini bir araya getirin, dışını mısır ununa bulayın ve balıkları yağlanmış tepsiye dizin.
Her tarafta hızlı.
Resimlerden anlayabilir ve yapabilirsiniz.
Balık yanarken yıkanmış marulu kesin.
Soğan piyazı için kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, bir tatlı kaşığı sumak ve tuzu ekleyip ovun.
Ekmeği ikiye bölün ve tost makinesinde hafifçe bastırın, kızarmış olacaktır.
Kızarmış balıkları ekmeğin her iki tarafına koyun, üstüne sebze ve soğanları ve hazırladığımız kahverengi lahanayı koyun.
Balık ekmeğimiz servise hazır.
Sizin için çeşitli malzemeler mevcuttur. Piyaz, mor lahana ve marulu çok severim. Ve tabii istendiğinde bolca limon suyu.
ve hardal suyunun tadı güzel.
Hepinize bal ve şeker diliyorum, yeterince yiyecek alamayacaksınız.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]