medyauzmani.com

Evde Yoğurt Yapımı – Tariflerim

Çocuğum olduğu için evde yemesi için ona verdiğim yoğurdu yapmayı seviyorum 🌸 Bildiğim gibi evde yoğurt yaparken tuz/şeker eklenebilir ama bunu vermiyorum. oğlum üzerinde

Evde Yoğurt Yapımı:

Sütü geniş bir tencereye alıp kaynatın. Çalıştırdıktan birkaç dakika sonra ısıyı kapatın. Sütü soğumaya bırakın. Küçük parmağınızın yanmaması için ısınması gerekiyor.

Yoğurdu ayrı bir kaba alıp çırpın. Yoğurtlu kaba birkaç bardak ılık süt ekleyin. Biraz sütle yoğurdu açın.

Daha sonra bu sütlü yoğurdu süt dolu bir tencereye koyun. İyice karıştırın.

İçine koymak istediğiniz kapları paylaşın. Küçük bir cam kap severim. İsterseniz büyük bir kap da alabilirsiniz.

Tezgahın üzerindeki kapları açın. Battaniyeleri giyin ve sarın.

Akşam yaparsanız sabaha hazır olur. Öğleden sonra 5-6 saat yeterli olur diye düşünüyorum.

Yine, kapları dondurucuya yerleştirin. Bir süre orada dur ve kendini toplamasını bekle. Hazır olduğunda kapakları kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın