Balık köftesi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Oldukça hareketli bir hafta sonundan sonra herkese merhaba…

Cumartesi günü 32 yaşıma girdiğime ve evliliğimin altıncı yılını Pazar günü geride bıraktığıma inanamıyorum. Zaman ne kadar hızlı geçiyor! İlk gençliğimde 18 olalım dediğim günler dün gibi. Geriye dönüp baktığımda o günleri daha dün yaşamış gibiyim. Sanırım yaşlanmak da böyle bir şey, bir gün bakarız ki dün olmuş, yıllar geçmiş. Her halükarda önemli olan günlerimizi olabildiğince verimli geçirmek ve sevdiğimiz şeyleri yapmak, en azından bunlara zemin hazırlamaktır.

Bugün uzun süredir dondurucuda bekleyen bir cevizin stokunu yapmaya karar verdim. Bildiğiniz gibi, bir balık fileto yapıldığında, türünden çok az parça kalır. Bu pirzolaları kızartmak yerine daha sonra balık köftesi olarak kullanabilirsiniz. Balık köftesi dilimleri için gerçekten üzülüyorum. Böyle güzel bir köftede herhangi bir şeyi karıştırmaya gerek yok. Kalan balık parçaları ile köfte hazırlamak çok daha mantıklı.

Balık toplarını hazırlarken yumurta eklemenize gerek yok. Haşlanan balık parçaları nemli olduğu için robottan geçirildiğinde çabuk toparlanır. Normal köftelerde olduğu gibi arzuya göre maydanoz ekleyebilirsiniz. Farklı bir tat arıyorsanız maydanoz yerine biraz tarhun ekleyebilirsiniz.

Patlıcanlı köfte tarifimi hatırlayanlar mutlaka vardır. Balık köftelerine de aynı taktiği uyguluyoruz, harcın biraz dinlendirip kendi kendine çekmesini sağlıyoruz. Köfteler hala elinize yapışıyorsa elinizi galeta ununa batırarak köfteleri daha kolay yuvarlayabilirsiniz.

Ayrıca güzel bir yeşil salata ve mücver ile pratik bir menü oluşturabilirsiniz.

Aşk…

Balık köftesi tarifi için malzemeler

    400 gr palamut 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek 1 tatlı kaşığı toz tuz Karabiber Kızartmak için sıvı yağ
    Köfteleri baharatlamak için galeta unu

Balık köftesi tarifi nasıl yapılır?

Palamut dilimlerini kaynar suda 10-12 dakika haşlayın. Haşlanan balıkların deri ve kemiklerini ayıklayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Balık, sarımsak, soğan ve ekmeği bir karıştırıcıya koyun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 3-4 kez bir süre çevirin. İyice karışan köfteleri derin bir kaba alın ve buzdolabından 15-20 dakika soğumaya bırakın. Ekmek kırıntılarını düz bir tabağa dökün. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak resimdeki gibi şekil verin. Kızgın yağda galeta ununa buladığınız köfteleri kızartın. Sebzelerle sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın