Balık Turşusu (Somon) – En Sevdiğim Yemek

Denize giden yollarım sensin; Kırmızı et çeşitleri, tavuk ve hindi çeşitlerini zaten paylaştım. ☝️🎬Bugün balık hakkında yazma zamanı. Ben de marinasyonla iyi giden balıklardan biri olan somonu çok beğendim.

Dereotu geniş bir marine tepsisinde yıkanır ve doğranır. 2 limonun suyunu ekleyin.

Sarımsaklarımız daire şeklinde kesilerek çalışmaya dahil edilir.

Zeytinyağı, karabiber ve tuz eklenir ve en son dal şeklinde taze kekik eklenir.

Somon dilimlerimiz birkaç kez ters çevrilir ve sos her yere bulaşır. Bu değişiklikten emin olduğumuzda, tabak streç film ile sıkıca kapatılır ve buzdolabında üç saat bekletilir. 🌟💫

Mümkün olduğunca fazla hava almadığından emin olmak önemlidir. 👈

Tüm marinasyonlarda olduğu gibi asit bazlı yiyeceklerin et üzerinde olumlu etkisi vardır.

Kırmızı et ve kümes hayvanları yerine balzamik sirke veya şarap tercih edilse de balıklar için limon suyunun daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Beyaz şarap başka amaçlar için de kullanılabilir.

Balığınızı bu karışımda 8-9 saat veya daha fazla tutarsanız balığın pişme sürecinden geçtiğini göreceksiniz. Hatta bazı balık türleri bu şekilde pişirilir.👍🎬👩‍🍳

Izgarası biten somonumuz yapışmaz bir tavada tercihen döküm tavada ekstra yağ ilave edilmeden önden ve arkadan pişirilir. Pişirme süresinin uzun olması gerekmez; Her durumda, balık hemen pişmiş olduğunu gösterecektir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın