balkabağı çorbası tarifi malzemeleri
- 4-5 dilim kabak
- 1 büyük soğan
- 1 büyük havuç
- 1 büyük patates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- Ghee
- zeytin yağı
- 1 paket krema veya 1 su bardağı süt
Balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kabak, soğan, patates ve havuçları zeytinyağında biraz kavurduktan sonra 1,5 litre tavuk suyu ekleyin veya su için (sıcak olmalıdır).
- Rendelenmiş sarımsağı tereyağında kavurup havuçlar yumuşayana kadar kaynayan çorbaya ilave edip blenderdan geçiriyoruz.
- Tekrar tencereye alıp kısık ateşte zerdeçal ve kremayı ekleyip 5 dakika sonra ateşi kapatabilirsiniz.
Servis Önerisi: Çıtır ekmekle servis yapın.
balkabağı çorbası tarifi
Balkabağı çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]