Büyük bir kapta un hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Son unu da ekleyip hamuru çok fazla bastırmadan parmaklarımızla yoğuralım.
Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
Kalan hamuru, tart kalıbımız büyüklüğünde merdane ile yağlanmış iki tepsi arasında açalım.
Açtığımız hamuru kalıba kenarları hafif hafif gelecek şekilde yerleştirelim.
Üzerine küçük kesilmiş bir kabak yerleştirelim ve hamurun kenarlarını içe katlayalım.
170C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.Fırından çıkarmadan 5 dakika önce balkabağının üzerine silikon yumurta fırçası ile yağ gezdirelim ve parlak bir görünüm elde etsin. Ayrıca kabakları yumuşacık yapıyor ve 20.25 dakika pişmesi için yeterli.
Son olarak üzerine pudra şekeri serpin.
Ve cevizle süsleyin
Balkabağı Galette servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]