Balkabağı Turtası Partisi – En Sevdiğim Yemek

Kabak çorbalar, salatalar, reçeller ve tatlılar için harika olan çok yönlü bir bitkidir. Vitamin, mineral ve lif içerir. Ayrıca şeker içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur.

Balkabağının anavatanı Selanik ve Batı Trakya’dır. Öte yandan ülkemizin Ege ve Karadeniz bölgelerinde farklı şekillerde üretilmekte ve oldukça beğenilmektedir. Onlar lezzetli kekler. Geniş tepsilerde ızgara ve yufkalar halinde sarılır. Başka bir tepsi kapatılır ve ters çevrilir. Diğer tarafı pişirilir. Bu özel beceriler gerektirir.

Kabaklı Börek tarifi için sırlı kabaklara bolca şeker ve ceviz ilave edilir.

1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş kabak ekleyin. Kabaklar yumuşayıp kızarınca ateşi söndürüyoruz.

1 yumurtayı bir kasede kırın ve hamurun ortasına yaymak için çırpın. 1 su bardağı yoğurdu ekliyoruz en az 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip güzelce çırpıyoruz.

1 yufkayı ortadan ikiye böldük üzerine sosu yayıyoruz, rendelenmiş kabakla yaptığımız yufkayı serpiştiriyoruz. Hamuru siliyoruz. Ters çevirip yağlanmış tepsiye alıyoruz.Aynı şekilde bir yufka daha yapıp etrafını sarıyoruz.

Kalan sosu dökün ve altın kahverengi olana kadar 180 derecede pişirin.

Balkabağı Turtası Lezzet Partisi servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın