medyauzmani.com

Balkabağının en lezzetli hali: kremalı balkabağı şekeri



Balkabağının en lezzetli hali: kremalı balkabağı şekeri

Kremalı balkabağı tatlısı tarifi için malzemeler;

  • 750 gr kabak (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Muhallebi için malzemeler.

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 2 yemek kaşığı un (dolu)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 poşet vanilya şekeri

taban için gerekli malzemeler;

  • 2 kutu vişneli bisküvi
  • 125 gram tereyağı veya ghee
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık

dekorasyon için gerekli malzemeler;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı fındıklı pirinç

Kremalı Kabak Şekeri Tarifi İpucu;

  • Puding piştikten sonra iyice soğumaya bırakın ve kremayı bu şekilde ekleyin. Bu sayede pudingin dokusu dokusunu korur.
  • Tatlı buzdolabında ne kadar uzun süre kalırsa o kadar lezzetli olur.

Kremalı balkabağı tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kabuğunu soyduğumuz ve dilimler halinde kestiğimiz balkabağını derin bir tencereye koyalım.
  • Üzerine şeker ve suyu ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra robottan geçirip karıştıralım.
  • Puding için derin bir tencereye süt, un, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin ve bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.
  • Orta ateşte hızlıca karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  • Soğuduktan sonra krema, vanilya şekeri ekleyin ve tekrar iyice çırpın.
  • Pudingi hazırladıktan sonra tatlı tabanını hazırlayalım.
  • Küçük bir tencerede tereyağını eritin.
  • Robota fiğ bisküvileri ekleyip toz haline gelene kadar robottan geçirelim.
  • Eritilmiş tereyağı ve çekilmiş fındıkları ekleyip karıştırın.
  • Bisküvi karışımını geniş borlu bir kaba alıp kaşık yardımıyla düzleştirelim ve iyice bastıralım.
  • Pişirdiğimiz kremayı bisküvinin üzerine döküp kurulayalım.
  • Daha sonra üzerine balkabağı püresini döküyoruz.
  • Son olarak üzerine hindistan cevizi ve sedir fındık serpelim.
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın