Balkabağının en lezzetli hali: kremalı balkabağı şekeri
Kremalı balkabağı tatlısı tarifi için malzemeler;
- 750 gr kabak (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Muhallebi için malzemeler.
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 2 yemek kaşığı un (dolu)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (dolu)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema (200ml)
- 1 poşet vanilya şekeri
taban için gerekli malzemeler;
- 2 kutu vişneli bisküvi
- 125 gram tereyağı veya ghee
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
dekorasyon için gerekli malzemeler;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı fındıklı pirinç
Kremalı Kabak Şekeri Tarifi İpucu;
- Puding piştikten sonra iyice soğumaya bırakın ve kremayı bu şekilde ekleyin. Bu sayede pudingin dokusu dokusunu korur.
- Tatlı buzdolabında ne kadar uzun süre kalırsa o kadar lezzetli olur.
Kremalı balkabağı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kabuğunu soyduğumuz ve dilimler halinde kestiğimiz balkabağını derin bir tencereye koyalım.
- Üzerine şeker ve suyu ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra robottan geçirip karıştıralım.
- Puding için derin bir tencereye süt, un, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin ve bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.
- Orta ateşte hızlıca karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğuması için kenara alın.
- Soğuduktan sonra krema, vanilya şekeri ekleyin ve tekrar iyice çırpın.
- Pudingi hazırladıktan sonra tatlı tabanını hazırlayalım.
- Küçük bir tencerede tereyağını eritin.
- Robota fiğ bisküvileri ekleyip toz haline gelene kadar robottan geçirelim.
- Eritilmiş tereyağı ve çekilmiş fındıkları ekleyip karıştırın.
- Bisküvi karışımını geniş borlu bir kaba alıp kaşık yardımıyla düzleştirelim ve iyice bastıralım.
- Pişirdiğimiz kremayı bisküvinin üzerine döküp kurulayalım.
- Daha sonra üzerine balkabağı püresini döküyoruz.
- Son olarak üzerine hindistan cevizi ve sedir fındık serpelim.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Herkesin tadını çıkarın.