Merhaba sevgili arkadaşım,
Şeftalileri soyup öyle yemeyi sevmiyorum. Benim için lezzetli şeftaliler, tarifte yer alan ve genellikle üzerinde pişirilen şeftalilerdir.
Şeftali pudingi genellikle kabuğu soyulup bir tencerede kaynatılarak hazırlanır. Fırında piştiğinde çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Ballı şeftali karamelleşince tadı yetmiyor.
Şeftali tadını biberiye veya defne gibi aromalarla birleştirmeyi seviyorum. Böylece bu pratik tarif artık sadece basit bir meyve tatlısı olmaktan çıkıp harika lezzetleri bir araya getiriyor. Vanilyalı dondurma ile birleşince tam bir lezzet zindanına dönüşüyor 🙂
Bu tarifi denemek için evde kendi sert veya yarı sert şeftalilerinizi kullanabilirsiniz. Kulübenin sahte ocaklı fırınında yaptım. 200 dereceydi ama ızgara düzgün çalışmıyor gibiydi. Bu yüzden fırın ızgarasını açtığınızda yanmamak için yanınızda bulunun.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Ballı Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 erik 8 yemek kaşığı bal 4 sap taze biberiye 1 taze defne yaprağı
Servis için:
- 4 top cevizli vanilyalı dondurma
Fırında ballı şeftali tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Erikleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkarmak için ikiye bölün. Şeftalileri kesik tarafları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Şeftalinin her yarısına iki yemek kaşığı bal gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. Izgarayı açarak 5 dakika pişirin. Pişen şeftalileri ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca yumuşayacaktır. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın. 1 top vanilyalı dondurma ve dövülmüş ceviz ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]