Ballı Bademli Krep – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ballı bademli krep nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay Tulum 30 Dakika, Badem, Bal, Kahvaltılık, Krep, Gözleme Tarifleri, Tatlılar, Kahvaltılık Yemekleri

6 4,5 5 1

Pazar kahvaltılarına geleneksel ama yeniden yorumlanmış bir lezzet katmak isteyenler için birebir.

İstenirse yemeklerden sonra da alınabilir. Kreplerin içine sadece ballı krema değil çikolatalı krema veya fıstık ezmesi de koyabilirsiniz 🙂

Ballı ve Bademli Krep Tarifi İçin Malzemeler

    1 yumurta 1 litre süt 1 tatlı kaşığı 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un

içeri:

    100-150 gr krema 5-6 yemek kaşığı bal 50-100 gr. Badem

Ballı ve bademli pankek nasıl yapılır?

Yumurta, süt, tuz ve şekeri çırpın. Ardından unu azar azar ekleyin ve çırpın (kıvamlı ve akışkan olacağını unutmayın). Teflon tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdığında sıvı harcı bir kepçe yardımıyla tavaya dökün. Alt tarafı pişince diğer tarafını çevirip iki tarafını da pişirin ve servis tabağına alın. Sıcakken üzerine margarin sürülür ve her kata aynı işlem uygulanarak üst üste istiflenir. Soğuduktan sonra bal ve kremaya bulanır. Rulolar 4cm boyutlarında kesilir. Ve tavaya koyun. Kalan kremayı ruloların üzerine yayın, her ruloya 1 badem ekleyin ve balla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın