Merhaba sevgili arkadaşım,
Hepinizin çok iyi bildiği gibi tavuklar artık evimizin baş tacı. Patates kızartması, beşamel, salata ve su derken turşu yapmamışım galiba 🙂
Dondurucumuzda her zaman kızarmış tavuk ve sebzemizde patates bulunur. Son zamanlarda derin kızartmadan uzaklaştığım için eşimi fırın yemeklerine alıştırmaya çalışıyorum. O kadar ki tökezlemedim ki çakmadım 🙂 Fırın poşeti soğan ve sarımsaklı sos tariflerimizle ilk adımı attık.
Bu tarifle 6 baget ekmeğinden 5 tanesini ona yedirirseniz, o iş bitmiştir ve ben de bu tarifi sizlerle gönül rahatlığıyla paylaşabilirim 🙂
Tavuğu kaynattığınız suyu pilav, çorba, makarna veya farklı bir yemek yapmak için kullanabilirsiniz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Bal ve Hardal ile Fırında Tavuk Budu için Malzemeler
- 6 adet tavuk budu 1 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı bal Tuz kekik
Bageti haşlamak için:
- 1,5 litre su 1 adet defne yaprağı
Fırında bal ve hardallı tavuk budu nasıl yapılır?
Tavuk butları tencereye alıp üzerine su ve defne yaprağını ekleyip 25-30 dakika haşlayın. Soya sosu, bal ve hardalı iyice çırpın ve haşlanmış bageti tuzladıktan sonra bu karışıma ekleyin. Bageti borcam veya borcam tepsiye dizip önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Kızarmış tavuğu sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]