Ballı kara turp – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Son zamanlarda en çok tavsiye edilen doğal öksürük şurubu kara turpun içindeki bal olmuştur.
Tasarımı çok basit, biz siyah turpun üst kısmını kapak olacak şekilde kestik. İçini balkabağı kesicisi ile oyuyoruz ve 1-2 adet çok küçük kesikler atıyoruz. Bütün gece bir bardağa oturup turp suyunu balla süzmesini bekliyoruz.
Sabahları aç karnına yetişkinler 1 yemek kaşığı, çocuklar 1 tatlı kaşığı alır.

Şu anda en çok faydasını soğuk sıkım keçiboynuzu özünden gördüm. Sabahları aç karnına 1-2 çay kaşığı yemeyi sever ve o patlayıcı öksürük arada bir geçer ve hafif bir öksürüğe dönüşür.
Ben de alternatif olarak bu turpu soyup ince ince doğrayıp kavanoza koydum. Nasıl olduğunu görmek için içine bal ekledim.

İpuçlarınızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız birçok anne faydalanacaktır.

Kara turp balı tarifi malzemeleri

  • 1 büyük siyah turp
  • 2-3 yemek kaşığı bal

Kara turp balı tarifi nasıl yapılır?

  1. Kara turpu yıkayın, üstünü kesin ve kapağını çıkarın.
  2. İçine bir balkabağı oymakla oynayın ve alt kısımda 1-2 küçük delik açın.
  3. Kabukları soyulmuş turpları bir kaba alıp içine balı koyun ve bir gece serin yerde dinlendirin.
  4. Suyu bir bardak aç karnına yetişkinler için kaşık, çocuklar için tatlı kaşığı şeklinde tüketin. (Bir yaşından önce bal kullanmayınız. Öncelikle doktorunuzun tavsiyesine uyunuz.)
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın