Ballı Turta (Medovik) – En Sevdiğim Yemek

Ballı Turta Tarifi (Medovik),

Önce kremayı hazırlayalım.

Yumurta sarısını şeker çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve sütü ekleyip karıştırın.

Ardından unu, vanilyayı ve nişastayı ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Uzatıp soğumaya bırakalım.

Tereyağını beyazlaşana kadar mikserle çırpın.

Üzerine çöken karışımdan bir kaşık dolusu ekleyin ve mikser ile 5-6 dakika iyice karıştırın. Karıştıralım ve kremamız hazır.

Gelelim kek hamurumuza: Hamurumuzu benmari usulü hazırlayacağız.

Bir kaseye su dökülerek ocağa alınır (orta sıcaklıkta olacaktır) ve un hariç diğer tüm malzemeler başka bir kaba konulur.

Su, şeker tamamen eriyene kadar tencerede karıştırılır. Yaklaşık 10-15 dk.

Daha sonra un ilave edilir, 2-3 dakika. Ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz.

Hamur soğuyunca kurur ve 10 eşit parçaya bölünür, yayılır ve pişirilir. Hamur yayıldıktan sonra ocağın tepsisini ters çevirip pişirmek gerekir çünkü piştikten sonra bıçak yardımı ile çıkarılmalıdır. Bu yüzden ters çevirip pişirmeniz gerekiyor, bu yüzden kolay.

Hamur yayıldığında unu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hamur pişerken çok fazla kazmamaları için çatalla delikler açmak gerekir.

Pişen hamuru ocaktan aldığımızda yumuşak oluyor, tencere kapağı veya fırın tepsisi varsa pişen hamurun üzerine koyup kenarlarını bıçakla kesiyoruz.

Pastayı süslemek için kenarlardan çıkan tüm kırıntılara ihtiyaç vardır ve pastamızın katları aynıdır.

Artık kekimiz hamur parçalarını yapmaya hazır olduğuna göre pastamızı hazırlayabiliriz. Robotun kenarından kırıntıları keselim.

Daha sonra yüzeyin son katı tek tek katlar için hazır olacak şekilde krem ​​ile kaplanır ve kenarları dikkatlice krem ​​ile kaplanır.

Pastamızın her tarafını robottan geçirdiğimiz kırıntılarla süsleyelim.

Ben karamel ile süsledim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çikolata ile süsleyebilirsiniz, seçim sizin. Kekimiz hazır 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın