Yazın en değerli sebzelerinden..
Faydaları sonsuzdur. Mideyi rahatlatan birçok vitamin ve mineral içerir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur.
Yemekleri zeytinyağı ile kızartıldığında çok lezzetlidir.
Meze veya et yemekleri olarak servis edebilirsiniz.
Bir otu kavurmayla ilgili en önemli şey, bir parmak kadar uzun bir otu seçmektir. Küçük yenilebilir bamya kızartma için uygun değildir.
Otun tepesini şapka gibi siliyoruz ve kararmaması için limon suyuyla yıkıyoruz. Büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın. Bitkiyi sıcak suya atıyoruz ve ısıyı çok yükseltmeden 2-3 dakika kaynatıyoruz. Bir kepçe ile çıkarın ve soğuk suya koyun. Daha fazla pişirmeyi önlemek için soğutun. Alıp süzüyoruz. Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu alın.
Bir tavaya bol sıvı yağ koyup kızdırın.
Sebzeleri tek tek kızartıyoruz.
Aşırıya kaçmayın, yapışacaktır. Kızartma için iki farklı malzeme hazırlıyoruz. Yumurta karışımı için yumurtayı kırıyoruz ve bir çırpma teli ile biraz tuz ve karabiber ekliyoruz.
Un karışımı için un ve mısırı karıştırıp bolca tuz ekliyoruz.
Otları elimize alıp önce yumurtaya sonra una bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Kızaran bamyayı kağıt havlu üzerine alıp yağı çekildiğinde servis tabağına alıyoruz.
Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]