Otları seviyorsanız bu tarif tam size göre.. Tek yapmanız gereken kışın derin dondurucudan çıkarıp üzerine biraz kızarmış soğan kıyması eklemek.
Otun üzerindeki kabuğu kemik şeklinde kesip temizliyoruz. Limon suyunu koyuyoruz.
Ayıklama işlemi bittikten sonra iki üç su ile yıkayıp süzgeçten geçiriyoruz. Süzgeçte bol su ile durulayıp akan suyu alıyoruz.
İyice boşalmasını bekleyin. Bu sırada domatesleri rondodan geçiriyoruz. Normal bir tavada domateslerin üzerine otu koyuyoruz ve kaynattıktan sonra üç dakika çevirerek sararıyoruz.
Düzgün pişmeyecek, sadece sarıya dönecek. Soğumasını bekleyin ve buzdolabı poşetine koyun. Kilitli poşetleri seviyorum. Daha ince bir tür kullanıyorsanız, iki torbada servis yapın.
Poşete koyduktan sonra pipet yardımıyla nefes alıp ağzını kapatıyoruz. Şimdi buzdolabına koyabilirsiniz.
Domatesleri dondurmak istemiyorsanız şoklama yöntemini kullanın. Bitkiyi sıcak suya dökün, üç dakika sonra çıkarın, soğuk suya koyun ve süzün.
Su iyice boşaltıldıktan sonra poşeti saklayın. Bu sayede rengi tekrar yeşil olacaktır.
Çıkardığınızda hazırlayın ve eritmeden ekleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]