Banduma-Islama – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Kastamonu turumuz bitti ve bu akşam eve geldik. Kastamonu mutfağını yakından tanımak ve hemen hemen tüm tarihi yerleri gezmek adına inanılmaz verimli bir gezi oldu. Yayınladığınız üç tarifin dışında yöresel bir “ekşi” içeceği ve tarhana yumurtasını da tatma fırsatım oldu.

Ben de Kastamonu Mutfağı’nın ekşi bir hammadde olan pekmezle posa arası bir yapıya sahip olan erik pekmezini aldım 🙂 Yumurta için orijinal Kastamonu Tarhanası’nı en kısa zamanda evde deneyeceğim.

Anlat ama elimden geldiğince “bandoma yani ıslatma”dan bahsedeyim.

Kastamonu kadınları evde Banduma gevreği yaparlar ama Kastamonu’da yaşamıyorsanız veya yufka hamuru yapmayı bilmiyorsanız (ki bu gerçekten zor bir iştir) yufkaya danışıp kurumasını isteyebilirsiniz. yufka yoksa bir gün önceden.

Pandomanın yapımında çok fazla tereyağı kullanılıyor siz kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz ama tadını güzelleştiren tek şey tereyağı.

Son olarak tereyağı tuzsuz ise yemeğinize tuz ekleyin. Fotoğraflı gezi notları çok yakında 🙂

Banduma-İslama tarifi malzemeleri

    4 adet kuru yufka (yufkacılardan sipariş verebilirsiniz) 2 adet tavuk göğsü 1 lt tavuk suyu 100 gr tereyağı 1 su bardağı çekilmiş ceviz (tereyağı tuzsuzsa tuz)

Pandoma Islamah tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk suyunu derin bir tencereye alıp 1 litreden biraz fazla su ile kaynatın. Her bir böreği yaklaşık 3 parmak genişliğinde yuvarlayın. 4 parmak eninde aralıklarla yufkalar açılır. Haşlanan eti sudan çıkarıp doğrayın. Yufkalarınızı sıcak tavuk suyuna batırıp iyice ıslatın (rakı tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin. Tereyağını eritin. Islatılmış yufkaları servis tabağına dizin ve üzerine didiklenmiş tavuk parçalarını serpin. Eritilmiş tereyağını servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın