Yağmurlu bir kış gününe neşe getirelim. Banduma, babamın Kastamonu’daki evinin en sevdiği yemektir. Kastamonu’dan nefis yemekler. Lezzetli ve organik tavuktur.
Kastamonu Yöresi Banduma tarifi için önce tavuğu tütsüleyip yıkayıp bütün olarak haşlıyoruz.
Kaynatırken suya 1 adet soğan, 1 adet havuç ve karabiber eklerseniz çok lezzetli olacaktır.
Şu anda, hamuru yapabilirsiniz. Kağıt ekmek çok lezzetli çünkü çok basit. Kendiniz de açabilirsiniz. Hazır lavaş da kullanabilirsiniz.
Hamuru 3 parmak genişliğinde katlayıp 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.
Tavaya bir kerede değil, yağlayacak kadar tereyağını koyuyoruz ve yufkaları hafif kızarana kadar kızartıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
Tavuğu temizliyoruz ve lokma büyüklüğünde kesiyoruz. Hamurun topaklanmaması için tavuk suyu da ılık olmalıdır. Yufka dilimlerini tavuk suyuna batırıp bir tabağa alıyoruz.
Tavuk etini birkaç kaşık cevizle serpiyoruz. Bitirinceye kadar bu şekilde devam ediyoruz ve kalan etleri ortasına koyuyoruz. Ya da benim yaptığım gibi hamuru tavuk etlerinin etrafına yayıp ceviz serpebilirsiniz.
Soğuduysa fırında birkaç dakika bekletip servis yapın.
Kastamonu Bölgesi Banduma hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]