Bapco – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Engin Erdem bey bize harika bir tarif göndermiş çok beğendim kalorisi ne olursa olsun en kısa zamanda denemek istiyorum. Bu lezzetli tarifi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Dersler:

tam buğday unu (normal un da kullanılabilir)
Bunlar
Yarım paket tereyağı (125 gr)
Yoğurt, bir bardak kalın yoğurt yapmaya yetecek kadar
tuz
Yarım su bardağı irmik (isteğe bağlı)
Sarımsak (yabani sarımsak tavsiye edilir) 4 baş
yumurta 1 adet
1 yemek kaşığı domates salçası

yapılışı:

Un, tuz, irmik ve su ile yoğrulur ve ekmek hamuru haline getirilir. 1.5 yapıştır
Parmak kalınlığında ve yaklaşık 30 cm çapında basıktır.
Yuvarlak bir kübik şekil verilir. İyice kızarmaları için üzerlerine yumurta
Domates salçası ile karıştırılarak uygulanır. 250°C’de 20 dakika
Önceden ısıtılmış fırında hamur toparlanana kadar pişirin. yoğurt
Bir ayran yapın ve içine ezilmiş sarımsak koyun. ayran yaparken
Bu, düşük ısıda ılık su eklenerek yapılmalıdır. pişmiş hamur
Fırından çıktıktan sonra elinizle yuvarlak bir kaseye yerleştirilebilir.
Parçalara ayrılır, hamurun tamamını da bölebilirsiniz,
Tabandan ayrılarak uçlarından iki parmak kalınlığında oyarak
Ayrıca bölebilirsiniz, bu yüzden tavsiyem bu saniye. yemek yüzünden
Artan tabanı ertesi gün kahvaltıda ısıtıp yiyebilirsiniz (elbette bol bol).
Sarımsak yüzünden dışarı çıkmamanız şartıyla). Ufalanmış parçalar bir
Tepegöz şeklinde dizilir, önce sarımsaklı tereyağı ve
Eritilmiş tereyağı ile servis edilir.

Babiko’nun en büyük keyfi tek tepsiden shaggy yemek yemektir.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın