Size uzun zaman önce tüm fotoğraflarımı sakladığım diskimin bozuk olduğunu söylediğimi muhtemelen hatırlıyorsunuzdur. Son zamanlarda, bir kitap projesi veya yeni bir çalışma için diski kurtarmaya veriyorum.
Her neyse, bu sayede birkaç yıl önce kız kardeşimin doğum günü için yaptığım Barbie bebek pastasının resimlerini bir kez daha buldum. Evde butik pasta yapmak isteyen ve pasta tariflerini merak eden okuyuculara yol göstermesi için tarifi butik pasta bölümünde eklemeye karar verdim.
Bu kek için 1 kilo kırmızı şeker hamuru yeterlidir. Bebeği herhangi bir yerel pazardan 5-6 liraya satın alabilirsiniz. Üzerindeki parlak şekerleri Eminönü’ndeki bir pastaneden aldım ve boncukları yapıştırmak için glikoz kullandım, siz de pastaneden glikoz alabilirsiniz.
Butik pasta yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
Sünger kekin buzdolabında olduğundan emin olun. Pandispanya ne kadar yumuşak olursa, kek kaplandıktan sonra yüzey o kadar pürüzsüz olur. Şeker hamurunun erimemesi için mümkün olduğunca az sulu meyve veya meyve suyu salmayacak meyveler kullanın. Şeker hamurunu yoğurup elinizle yumuşattıktan sonra açın. Şeker hamurunu açarken nişasta veya pudra şekeri kullanın. Fondanı asla açıkta bırakmayın, çok çabuk kurur. Pastayı hazırladıktan sonra buzdolabında saklamayın çünkü terlemeye neden olarak şeker hamurunun görüntüsünü bozar. Beyaz şeker hamuru kullanacaksanız toz gıda boyası yerine jel gıda boyasını tercih edin.
Umarım en kısa zamanda tekrar şeker hamuru ile oynama şansım olur.
Aşk…
pandispanya:
İçerik Tablosu
Barbie pasta tarifi malzemeleri
- 6 yumurta 170 gram şeker 100 gram un 40 gram nişasta 40 gram kakao 1 tutam tuz 2 tatlı kaşığı yoksa vanilya aroması 1 paket vanilya
Barbie pasta tarifi nasıl yapılır?
1-Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını ve şekeri cam bir kapta benmari usulü ile şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ayaz olduğunda, Mary’nin banyosundan çıkar. Yumurta aklarını yüksek devirde 3 kat kalınlaşana kadar çırpın. Un, nişasta, vanilya, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin. Elenmiş kuru karışımı, kabaran yumurta aklarının pıhtılaşmaması için aşağıdan yukarıya doğru 3 kez spatula ile karıştırın. Karışımı (kasa veya kubbe) kalıba dökün ve 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca zevkinize göre ikiye veya üçe ayırın.
Para kazanmak:
- Ganaj yoğun hale getirilip soğutulduktan sonra keklerde kullanılabilir ve yağ içeriği daha yüksek olduğundan genellikle kuvertür çikolata kullanılır. Ama kuvertür çikolatanız yoksa piyasadan aldığınız bitter çikolatayı da kullanabilirsiniz. Genelde bire bir ölçü kullanırım.
Ganaj Malzemeler:
- 200 gr kuvertür çikolata (fildişi, sütlü veya bitter) 200 gr. 1 kutu krema
Barbie pasta tarifi nasıl yapılır?
1- Çikolatayı küçük parçalara ayırın veya rondodan geçirin.Ganaj yapılırken çikolatanın ateşe değmemesi için cam bir kaseye alıp kaynayan su (bainmarie) üzerinde kremayı eritin ve karıştırarak çikolata. Tamamen eriyip homojen bir karışım haline gelince tezgaha alın ve ara sıra karıştırarak (kabuk oluşturmaması için) soğutun. Çabuk koyulaşmasını istiyorsanız buzdolabında soğutabilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa ulaşan ganajı pastanın üzerine veya dışına kullanabilirsiniz.
Pasta dolgusu için 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt ve 2 adet muz.
Kek hazırlanışı:
Pişen pandispanyanızı oda sıcaklığına gelinceye kadar kalıptan çıkarın. Kalıptan çıkardığınız yarım daire pandispanyanın ortasına çocuğun girebileceği şekilde bir delik açın ve pandispanyayı eşit genişlikte 3 parçaya bölün. Pastacı kremasını isteğe göre 1 paket krem şanti ile hazırlayın. Muzları ince dilimler halinde kesin. Kenarlardan taşan kremayı pandispanyanın üzerine spatula yardımıyla yayın. Her katın üzerine krema ve muz dilimlerini yerleştirerek pastayı içeriden hazırlayın. Kırmızı şeker hamurunu nişasta ile birlikte, yırtılmaması için yeterince ince açın. Biraz bal veya glikoz kullanarak resimdeki gibi bir şeker hamuru yapın ve sertleşmesi için bir kenara koyun. Hazırladığınız ganajı brownie pastanın üzerine resimdeki gibi bir spatula yardımıyla koyun. (Bunu, donmuş meyvenin veya meyve suyunun fondanı daha sonra yırtmasını istemediğimiz için yapıyoruz.) Kalan şeker hamurunu nişasta yardımıyla patinanın çevresinde boşluk kalmayacak şekilde açın. Kestiğiniz hamur ile pastanın üzerini kapatın. Hamurla kaplı bebeği pastanın üzerine koyun. Varsa, farklı bir fondan rengi karıştırmak yerine küçük bir kuşak yapın. (Aksi takdirde krema da aynı işi görecektir.)
9- Pastayı renkli şekerlemeler veya krema ile süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]