Barbunya ve Maydanoz – En Sevdiğim Yemek

Barbunya Maydanoz Tarifi için,

1,5 su bardağı barbunya tencereye alınır.

Üzerine su dökülerek kaynatılır, kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve kaynatılır.

Haşlanmış barbunyalarımızı süzgeçten geçirelim.

1 adet normal soğanı doğrayıp tencereye alın.

2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanı kavuralım.

Kızaran soğanların üzerine 2 yemek kaşığı salçayı koyup kavuralım ve barbunyalarımızı ekleyip 2-3 dakika pişirelim. Üzerine koyup suyunu dökelim.

Not: Yükselene kadar su eklemek yeterlidir, çok fazla değil.

Barbunyaların üzerine tuz dökelim ve kaynamaya bırakalım.

Kaynayan ve suyu azaltılan barbunyamızın altını süzüp ocaktan alalım.

1 tutam maydanozu yıkayıp serpin ve barbunyanın üzerine koyun, barbunyamız hazır.

Not: Zeytinyağlı olduğu için soğuk servis ediyorum.

Maydanoz Barbunya hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın