Barbunya Maydanoz Tarifi için,
1,5 su bardağı barbunya tencereye alınır.
Üzerine su dökülerek kaynatılır, kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve kaynatılır.
Haşlanmış barbunyalarımızı süzgeçten geçirelim.
1 adet normal soğanı doğrayıp tencereye alın.
2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanı kavuralım.
Kızaran soğanların üzerine 2 yemek kaşığı salçayı koyup kavuralım ve barbunyalarımızı ekleyip 2-3 dakika pişirelim. Üzerine koyup suyunu dökelim.
Not: Yükselene kadar su eklemek yeterlidir, çok fazla değil.
Barbunyaların üzerine tuz dökelim ve kaynamaya bırakalım.
Kaynayan ve suyu azaltılan barbunyamızın altını süzüp ocaktan alalım.
1 tutam maydanozu yıkayıp serpin ve barbunyanın üzerine koyun, barbunyamız hazır.
Not: Zeytinyağlı olduğu için soğuk servis ediyorum.
Maydanoz Barbunya hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]