Bardakta Sütlü Güllaç – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ramazan’ın olmazsa olmazı güllaç için çok pratik ve lezzetli bir tarifim var 🙂 Açıkçası Güllaç’la aram pek iyi değildi geçmişte. Her ne ise, bana biraz yumuşak geldi. Yıllar geçtikçe, puding veya puding yaparken tam olarak aradığım lezzeti aldığımı fark ettim.

Tabii ki yumuşacık lezzetini kırmızı meyvelerle canlandırınca hayalimdeki sütlü tatlılardan birine dönüşüyor.

Ben puding kullandığım için şeker miktarını düşük tuttum ama siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Paylaşımlarınız beni gerçekten çok mutlu ediyor. Ayrıca fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri de hikayemde paylaşmak isterim 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Ayrıca diğer maya ve puding tariflerime ve kahvaltılık menülerime de göz atmayı unutmayın!

Aşk…

Bir kase pudingli güllaç tarifi malzemeleri

    7 yaprak Güllaç 3,5 – 4 su bardağı süt Yarım çay bardağı toz şeker

arasında:

    1 paket Pakmaya Güllü Muhallebi 2,5 su bardağı süt

dekorasyon için:

    Badem fileto, frenk üzümü, ahududu veya kuru antep fıstığı

Güllaç tarifi kuplarda süt ile nasıl yapılır?

Süt ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Karıştırın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Orta boy bir tepsiye ilk jalak yufkasını yerleştirip biraz sütle ıslatın. Her kat için aynı işlemi uygulayın, yaptığınız muhallebiyi dördüncü kata dökün ve yayın. Sütle nemlendirilmiş kalan üç tabakayı koyun. Son yufka da yerleştirildikten sonra kalan süt üzerine dökülür ve dinlenmesi ve emilmesi için buzdolabına konur. Güllaç’ı yuvarlak bir kalıp yardımıyla kullanacağınız kupların büyüklüğünde ayırın. Aperatiflerle soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın