Basit Kilidi Nasıl Açılır? – Benim favori yemeklerim

Kolay Kilit Açma Tarifi için,

Ilık su, yağ, şeker, tuz, maya ve yumurta akı bir kaba alınır.

Un kontrollü bir şekilde ilave edildiğinde yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur (yaklaşık 4/5 su bardağı un) oluşacaktır.

İyice pişen hamurumuzu 1/2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalı hamurumuzun üzerine bezeleri yırtıp şekil verdikten sonra yumurta sarısını koyup 15 dakika pişirin.Tepsi mayası gelene kadar tepsilerimizi mayalı tepsilerimizi 180-200°C fanlı fırında pişiriyoruz. .

Piştiğinde sıcakken üzerini beyaz bir bezle örterek yumuşacık bir hava elde ediyoruz.

İstenirse hamurdan çekirdekleri çıkarmak için zeytin ekleyip zeytinle yapabiliriz.

Kolay Açma hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın