Kolay Kilit Açma Tarifi için,
Ilık su, yağ, şeker, tuz, maya ve yumurta akı bir kaba alınır.
Un kontrollü bir şekilde ilave edildiğinde yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur (yaklaşık 4/5 su bardağı un) oluşacaktır.
İyice pişen hamurumuzu 1/2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalı hamurumuzun üzerine bezeleri yırtıp şekil verdikten sonra yumurta sarısını koyup 15 dakika pişirin.Tepsi mayası gelene kadar tepsilerimizi mayalı tepsilerimizi 180-200°C fanlı fırında pişiriyoruz. .
Piştiğinde sıcakken üzerini beyaz bir bezle örterek yumuşacık bir hava elde ediyoruz.
İstenirse hamurdan çekirdekleri çıkarmak için zeytin ekleyip zeytinle yapabiliriz.
Kolay Açma hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]