Basit Lezzetli Tarifi – Tatlı Yemeğim

Güzel dokusu ile ekşi kremaya benzemeyen en lezzetli kremayı yapıyoruz.

Bir tencereye 3 yumurta sarısı, 2 sb süt, 1/2 sb şeker, 3,5 yk nişasta ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Ocağa alıp kaynamaya başlayınca 50 gr margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Bu sırada krema kalınlaşır.

Kremanın sallanmaması için üzerine poşet veya streç film ile kremayı bastırarak serpiştirip soğumaya bırakıyoruz.

Kremanın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra mikserle 1/2 dakika çırpıyoruz.

Bir poşet krem ​​şantiyi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve bu sırada 3 yemek kaşığı sütü sistematik olarak ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Kremayı iyice sıkmak için kremayı 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz. 1 gece beklerse daha iyi bir kıvama sahip olur.

Kek için 3 yumurta, 1 yemek kaşığı şeker ve bir paket vanilyayı bir kaba alıp mikserle tatlı bir kıvam alana kadar çırpın.

1 sb süt, 1 su bardağı sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırın.

2 yk kakao, 2,5 sb un, 1 paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Hazırladığımız harcı fincan kalıplarına ortadan ikiye bölüyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişirme kaplarını soğumaya bırakıyoruz.

Bir poşet kremaya koyduğumuz kremayı soğuyan kupların üzerine sıkıyoruz.

Dilersek renkli şekerle süslüyoruz.

Güzel şekliyle pastane kremasını andıran kremalı kuplar hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın