Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Basma Kadayıf Tatlısı tarifi için önce bir tencereye şeker ve suyu koyup altını çevirelim, kaynamaya başlayınca altını kısalım, limon suyunu ekleyip on beş dakika pişirelim. Buzlu su iç. Sakin olalım.

Kahveyi büyük tepsiden alıp elimizle yırtalım. Eriyen tereyağına yağımızı ilave edelim ve yağın tamamını kadayıflara yedirelim.

Tepsimizin her iki tarafını da orta derecede margarinle yağlayalım.Kadayıfın tam yarısını tepsinin dibine yayalım, eşit şekilde yerleştirelim ve başka bir tepsi ile bastırarak kadayıfımızı pişirelim. Doğrudan olun. O halde istediğimiz kadar fındık dökelim. Ben fıstık ve ceviz kullandım.

Kalan kadayıfları fındıkların üzerine serpelim ve tekrar bastırarak ezelim. Kenarları işaret parmağımızla içe doğru itelim.

190 dc önceden ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika, 15 dakika sonra alttan ikinci rafta pişirelim. Daha sonra tepsiyi fırından çıkarın, büyük tepsinin altına yağsız bir tabaka yerleştirin. Kartı koyup tepsiyi ters çevirelim. Kadayıfı tekrar tepsisine koyalım. (Alt kısım tepeye ulaşacak ve değişmiş olacaktır)

Tepsimizi tekrar fırına verelim ve orta rafta üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirelim.

Fırından çıkarın, 2-3 dakika bekleyin ve üzerine bir kepçe ile soğuk su dökün. Tuzumuzu dilim dilim kesip 1-2 saat dinlendirip servis edelim. Kısa sürede tüm suyunu çeker.

Bu tarifle ıslanmayan yoktur sanırım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın