Basmati pirinci – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Basmati pirinci kavrulmamış, yağlı suyu yani salma yöntemi kullanılarak kaynamaya bırakılmış hatta direkt olarak farklı alanlarda kaynatıldıktan sonra yağ ile pişirilip ıslanmaya bırakılmış bir pirinç türüdür. Farklı pirinç türleri suyu farklı oranlarda emer. Basmati pirincinin de benim kullandığım önceden haşlanmış denilen bir çeşidi var. Bazı paketlerde (kaynatılmış) yazılmıştır. Gittiğim markette Gökbayrak diye bir markaya rastladım. Denediğimde ve beğendiğimde size pirinç hakkında daha fazla bilgi vermek için sitelerine baktım. Bu tür basmati pirinci hakkında bilgiler aşağıdaki gibidir.

basmati – Hint ve Pakistan pirinci; Pencap ovalarında yetişir. Tane boyutu, şekli ve pişme kalitesi açısından belki de dünyada tektir. Taneleri uzun ve incedir. Pişirdikten sonra birbirine yapışmazlar, pütürlü ve yumuşak kalırlar.

Kaynatılmış Basmati pirinci, pirincin pirinç haline gelmesi için yarı kaynatıldıktan sonra beyaz pirince dönüştürülmesiyle elde edilen özel bir üründür.
Kaynatma, pirincin pirinç haline getirilmeden önce kısmen kaynatılması anlamına gelir. Bu işlem, pirinç öğütme sırasında tane kırılmasını azaltmak için yapılır. Ayrıca bu işlem, pirincin dış kabuğundaki besin maddelerinin pirince geçmesini sağlayarak pirincin besin değerinin artmasına ve pirincin tekstürünün iyileştirilmesine katkıda bulunur.

Aşk…

basmati pirinci tarifi malzemeler

    2 su bardağı basmati pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı sıcak su Tuz

Basmati pilavı tarifi nasıl yapılır?

Pirinci ayıklayın ve sıcak tuzlu suda 15 dakika bekletin, 2-3 su ile yıkayın ve süzün. Tavada tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp eritiyoruz, sıcak su ve tuzu ekliyoruz. Pirinci ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pilavın üstü al dente olana kadar orta ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce karıştırın ve tabaklara aktarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın