Bayat ekmek hamur işleri

Bayat ekmek böreği tarifi için malzemeler

  • 1 kepekli ekmek
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber

yukarı;

  • 1 yumurta
  • 1 domates
  • 6 sosisli sandviç
  • Bir kaç adet doğranmış siyah zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz, kekik, kimyon
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Bayat ekmek böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Bayat ekmek küp şeklinde kesilir.
  2. Derin bir kapta iki yumurta, süt, tuz, kırmızı biber ve kabartma tozunu iyice çırpın.
  3. Bayat ekmekle doldurun ve ekmek tamamen ıslanana kadar karıştırın.
  4. Yağlanmış borcam tepsiye ekmek eşit şekilde yayılır ve üzeri spatula ile bastırılarak düzeltilir.
  5. Domatesleri ve sosisleri küçük parçalar halinde kesin.
  6. Yumurtaları çırpın, domates, sucuk, zeytin, beyaz peynir ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  7. Ekmeğin üzerine eşit şekilde yayın.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  9. Fırındayken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırında pişirin. Dilimler halinde servis edilir. Afiyet olsun.

Not: Bayat ekmek hamurları için ekmek tabanını bu şekilde hazırlayıp üzerini damak zevkinize göre dilediğiniz malzeme ile kaplayabilirsiniz.

fotoğraflı bayat ekmek böreği tarifi

  • “ekmek
  • sırasında
  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Pişirme tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Tavada saç böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın