bayat ekmek mantı

bayat mantı tarifi malzemeleri

  • 1 bayat ekmek
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı ile kimyon

yukarı;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı domates salçası veya ezilmiş kırmızı biber
Bayat ekmek mantı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Elimizle ekmeği küçük parçalara ayırıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
  2. Hazırladığımız harçtan küçük ceviz parçaları alıp tepside yuvarlayalım (bu noktada zorlanırsanız elinizde biraz yağ ile yuvarlayabilirsiniz)
  3. Bitmiş köfteleri kızgın yağda tavayı sallayarak, ara sıra çevirerek ve servis tabağına alarak kızartın.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  5. Son olarak salçalı sıvı yağı veya toz biberli yağı hazırlayıp üzerine serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

fotoğraflı bayat ekmek mantı tarifi

Bayat Ekmek Mantısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın