bayat mantı tarifi malzemeleri
- 1 bayat ekmek
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı ile kimyon
yukarı;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı domates salçası veya ezilmiş kırmızı biber
Bayat ekmek mantı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Elimizle ekmeği küçük parçalara ayırıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
- Hazırladığımız harçtan küçük ceviz parçaları alıp tepside yuvarlayalım (bu noktada zorlanırsanız elinizde biraz yağ ile yuvarlayabilirsiniz)
- Bitmiş köfteleri kızgın yağda tavayı sallayarak, ara sıra çevirerek ve servis tabağına alarak kızartın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Son olarak salçalı sıvı yağı veya toz biberli yağı hazırlayıp üzerine serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
fotoğraflı bayat ekmek mantı tarifi
Bayat Ekmek Mantısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]