Bayat ekmekli pizza – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Haftanın son gününden herkese kocaman bir merhaba,

Bir hafta daha göz açıp kapayıncaya kadar geçti 🙂 Eskiler “dünyanın koşuşturması bitmez” derlerdi, haklıymış 🙂

Bu hayatta acele ya da eksiklik yoktur. Günler geçiyor ve eksiklerimizi tamamlamak için acele ediyoruz. Ben şanslı olanlardanım blogum sayesinde tecrübemi bir nebze olsun kalıcı hale getiriyorum 🙂 Yaptığım kabak tatlısı veya kıymalı makarna tarifi, yazdığım notlar sayesinde o gün yaşadıklarımı hatırlatıyor bana. yazdı 🙂

Bu hafta benim için çok önemli bir haftaydı. Çalkantılı ve yorucu bir dönemden yine yorucu ama keyifli bir döneme geçtim. Bunu düşünmediğimi biliyorum ama zamanını bekliyorum 🙂

Pastamız bu eğlenceli günün hatırası olsun 🙂

Daha önce yaptığın panini hatırlıyorsun. Bozulmasınlar diye genellikle buzluğa koyarım ve yediğimizde buzunu çözerim. Buzdolabında beklerken bayatlamış ve sertleşmiş olanları pizza pişirmek gibi görmeye başladım. Ben genelde bir gün öncesinden kahvaltıdan kalan peynirleri veya yaptığım bir peynir tabağından kalan peynirleri kullanırım ki hiçbir şey ziyan olmasın.

Kalan malzemelerden damak zevkinize göre farklı bir pizza yapabilirsiniz.

Aşk…

Dersler:

    4 adet panini ekmeği (veya evinizde hangi eski ekmek varsa) 5-6 dilim sosis 3-4 ince dilim salam 1 küçük domates 1 yeşil biber 2-3 zeytin 2-3 kibrit çedar peyniri 1 kibrit kutusu mozzarella (veya beyaz peynir) peynir) (tuzlu peynir kullanıyorsanız tuz eklemeyin)

Ekmeğin altını fırçalamak için:

    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı biber salçası İsteğe göre 1 diş sarımsak

Bayat ekmek pizza tarifi nasıl yapılır?

Bayat panini enine ikiye bölün (başka ekmek kullanacaksanız 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin). Domates salçası, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün ve dilimleri tepsiye veya çukura dizin. Kaşar peynirini rendeleyin ve mozzarella peynirini küp küp doğrayın. Biber, çekirdeksiz domates, zeytin, salam ve sosisleri doğrayın. Önce rendelenmiş kaşar peynirini sosla birlikte ekmeğin üzerine sürüyoruz ardından diğer malzemeleri üzerine serpiyoruz. Fırın ızgarasını en yüksek sıcaklığa ayarlayın, ekmeği fırına koyun. Peynir eriyene ve kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın